Tussen eerste en tweede klasse

Het is altijd iets, met de quiz.

Begonnen met een gemiddelde ronde van 16/20. Het peetje van Bomberman en een schoener op het zicht herkennen, maar niet weten wie Bring Up the Bodies geschreven had of wat het NBA-team van Oregon is (grr, die stomme NBA-vragen ook altijd!).

Vervolgd met een zeer goede goede ronde: 19/20, en weten wie Zénobe Gramme is en dat vodka, appelsiensap en Galliano een Harvey Wallbanger is (alleen niet op de naam van Bingbing Li komen).

Verder met een bwofja-ronde van 12/15 waarvan 1 vraag die niemand wist, denk ik, een soort plant waar ik nu al de naam van vergeten ben, maar verder wel een Hummelbeeldje herkennen en weten wat eskimoteren en galvaniseren zijn. En voor de dooie dood niet kunnen komen op de ligplaats van de Engelse vloot, terwijl ik er verdomme nog maar net een boek over gelezen had (Scapa Flow).

En afgesloten met een al met al degelijke laatste ronde: 13/20, potato wedges herkend en weten dat tee met opgerolde blaadjes gunpowder tea is, maar niet weten wie de Galveston Giant was en stomgaweg niet op Goddard komen als vader van de moderne rakettechniek.

We hebben de tweede poule gewonnen. Wat wil zeggen dat we volgende keer waarschijnlijk in de eerste poule zullen terechtkomen. Die we bijna zeker niet winnen (op die ene keer na dat we op éééééééééééén stom punt van de winnaar gestrand waren).

Ah well.