Ik kan (weer eens) geen Kindle kopen

‘t Is niet voor mij, maar voor mijn oudste zoon. Die wil een nieuwe Kindle Paperwhite kopen, en hij gaat dus naar Amazon.

Alwaar er een pagina is die hem zegt hoeveel het gaat kosten. Vroeger was het moeilijk om een Kindle te kopen, de pagina zei u ook meteen dat het ding niet in België geleverd kon worden. Maar nu dus niet:

kindleuk

…maar ‘t is maar om te lachen, want eens ge écht wil bestellen is het van dat:

kindleukno

“Niet in België, beste kerel”, zegt Amazon.

Okay, denk ik dan, we gaan gewoon naar één van de andere Amazons? Het zal misschien aan Brexit-histories liggen?

Nee hoor, zelfde zever in zowel Frankrijk als Duitsland als Verenigde Staten:

kindlefrno

kindledeno

kindleusno

Dat is toch verdomme goddeklaagd?

Hoe zat dat alweer met dat vrij verkeer van goederen in Europa? 

Moet ik nu wéér op zoek naar ieman die in het buitenland leeft en het naar daar laten versturen? Neen. Het is een Kobo geworden. Nem. Verdomme.

Doe mee met de conversatie

7 reacties

  1. Zou dat niet met die special offers te maken hebben? De mijne komt uit de US (ongeveer een jaar geleden, denk ik) en ik herinner me dat er versies met en zonder speciale dinges waren. De ene kon ik bestellen, de andere niet.

  2. Geprobeerd via amazon.nl ? Je koopt dan wel via amazon.de maar aan andere condities dan de Duitsers (je betaalt meer maar het goedkopere “Duitse” aanbod kan je gewoon niet bestellen als Belgische consument): soort van geoblocking die in de toekomst verboden zou moeten zijn in de EU.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.