Het was daarjuist vergadering over een workshop die binnen twee weken moet gebeuren, en we hadden allerlei voorbereid in PowerPoint. Ik ben een fan van PowerPoint. PowerPoint is uitstekende software.

De template in PowerPoint daarentegen, die is een beetje knudde. En om snel on the fly dingen over en weer te schuiven, is er weliswaar een outline mode, maar als ge toch in outline mode bezig zijt, waarom niet meteen in org mode?

Hawel, ja dus. Tien keer gemakkelijker om het in org mode te doen dan in PowerPoint. En als er dan een tabel moet geëditeerd worden: ja, het zou ook in Excel kunnen. Maar dan staat het in een aparte file, en hoe moet dat dan bijgehouden worden? En als er to do items zijn, dan kan dat daar ook in, en als die deadlines hebben ook, en alles, en alles.

En dan komt ge op den duur uit op een soort werkomgeving met mijn meetingverslag, dat dan tijdens de vergadering geprojecteerd worden en live geëditeerd. En als ik thuis ben of op het werk op een groot scherm, staat links het hoofddocument waar ik aan aan het werken ben, rechtsboven mijn automatisch gegenereerd agenda, in het midden de file waarin ik bijhoud hoeveel ik voor welk project werk, en onderaan mijn algemene to do lijst met deadline en voortgang en alles.

Het begint een beetje uit de hand te lopen. Mijn computerscherm zag er daarnet zo uit:

Ik voel mij gelijk een soort jaren-stillekes-hacker. 🙂

*
*      *

Morgen ga ik een paar dagen naar Londen, naar UX London bezoeken. Ik ben eens benieuwd wat het gaat geven. Ik zit in alle geval goed dicht met mijn AirBNB, dus da’s al iets. 🙂