Mijn eerste week met bijna niets anders dan org mode achter de rug, en serieus: heerlijk.

Ik werk al heel lang enorm graag in outlines, en org mode is een uitstekende outliner.

En behalve outlines, is het ook uitstekend om een vervelend werk dat ik moet doen, draagbaarder te maken: efforts registreren.

We moeten voor elke dag ingeven waaraan we gewerkt hebben, op het werk: welke projectcode, welk onderdeel van het project, wat voor soort werk (desk, meeting, travel etc.), hoe lang op het kwartier na, en een omschrijving van de inhoud van het werk.

Normaal gezien haal ik die gegevens uit mijn Outlook-kalender, maar met org mode is het een zaak van een document aan te maken en daar in te steken wat ik aan het doen ben:

Die :LOGBOOK:-dingen, dat wordt automatisch aangemaakt — daar komt de tijd in dat ik aan iets werk: ctrl-c ctrl-x ctrl-i om een timer te beginnen doen lopen, ctrl-c ctrl-x ctrl-o om de timer te stoppen, en er komt automatisch een berekende tijdsduur bij:

Met ctrl-c ctrl-x ctrl-r voeg ik een samenvattende tabel in:

En als die tabel moet ge-updatet worden, is het gewoon op die #+BEGIN-lijn gaan staan en ctrl-c ctrl-c doen.

Normaal gezien wordt de tijd opgeteld in dagen en uren en minuten, maar ik heb uren en minuten nodig, da’s in mijn settings ergens (setq org-duration-format (quote h:mm)) zetten en gepiept.

Een gerief, ik zeg het u.

(En ja, ‘t zijn lange dagen over en weer naar het werk aan de verkeerde kant van Brussel.) 🙂

Doe mee met de conversatie

2 reacties

    1. Neen. Mijn editor staat heel de dag open.

      Als ik aan iets nieuws begin, verbeter eventueel wat er al stond voor wat ik deed, doe ik ctrl-c ctrl-x ctrl-o om de timer te stoppen, alt-enter om een nieuw ding aan te maken, een eventueel voorlopige beschrijving, en ctrl-c ctrl-x ctrl-i om de nieuwe timer te starten. 🙂

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.