Ik heb vandaag weer redelijk wat tijd gespendeerd in wat hopelijk binnenkort onze tuin zal worden.

Er zitten zo enorm veel pissebedden in, ge kunt het u niet inbeelden: de vloer krioelt ervan. Allerlei verschillende soorten, ook: grote grijze, kleine oranje en minuscule witte. Het zit ook vergeven van de spinnen en de hooiwagens, ook allerlei soorten. Het is nog wat vroeg voor de kruisspinnen en alles was te drassig om veel huisspinnen en kaardespinnen tezien, maar ik heb vandaag wel veel springspinnen en kogelspinnen gezien — en in al die jaren zowaar de allereerste Dysdera crocata in mijn eigen tuin (niet verwonderlijk, met al die pissebedden).

En honderdpootjes, en allerlei soorten springstaarten, en wormen in alle formaten van dik en vet tot minuscule witte, en duizenden dikke vette slakken (welgeteld één naakte slak, wat zeer vreemd is, ik had er veel meer verwacht).

Dat is het resultaat van bijna twintig jaar. Ik hoop dat er heel veel overleven in de nieuwen hof.