Ik was (nog maar eens) aan het opruimen in den hof, en ik was aan een aantal plastiekzakken gekomen die al een paar maand in een plastieken doos lagen. Dat is zak voor zak alles uithalen, alle slakken er van af pakken, de pissebedden erafschudden, en dan voorzichtig oprollen, kijken dat ik geen beesten aan het versmeieren ben.

Drie zakken opgerold en aan de vierde bezig en ziet!

Een klein rost spinnetje met verhoudingsgewijs enorm kaken: jawel! een roodwitte celspin, Dysdera crocata! Gisteren de eerste ooit in mijn tuin gezien, en nu in één keer twee op dezelfde plastieken zak. En nog veel meer dan dat:

Ze waren allebei een hele nest kleine kleine spinnetjes aan het bewaken! Ik heb zelden zoveel spijt gehad dat ik mijn degelijk fototoestel niet bij de hand had en alleen mijn telefoon, dedju.

Ik heb het plastiek weer losjes opgerold, en dan in de schaduw aan de zijkant gelegd. Ik hoop dat ik er in slaag om ze de verbouwing te doen overleven. Realistischgezien vrees ik ervoor, maar ik blijf het toch hopen.