Ik heb net vandaag Neal Stephenson’s Anathem uit, en tegen morgen zal ik door William Gobson’s Alien III-script zijn (leutige hoorspelachtige adaptatie van Audible, aangeraden).

Om de zoveel tijd kuis ik mijn “te lezen” lijst uit, en herpriotiseer ik zaken. De miserie is dat er om de zoveel tijd boeken bijkomen die net nieuw zijn en die ik ook wil lezen, en dat er nooit genoeg tijd zal zijn om alle boeken te lezen die ik wil lezen.

Er staan 75 boeken op na vanavond. Uit principe, denk ik, ga ik de lijst nooit langer dan 75 boeken laten worden.

Dit zijn de eerste tien op de lijst, in volgorde:

De meerderheid zijn boeken van de laatste zes maand, onder meer een nieuwe Guy Gavriel Kay, in de wereld van Sailing to Sarantium en Lord of Emperors! En een nieuwe Ann Leckie, geen SF maar fantasy!

Stephen Baxter staat er uit nostalgie tussen. Ik herinner mij dat ik dat zeer graag las, maar ‘t is ondertussen al een eeuw geleden. Benieuwd wat Ultima wordt. De rest is mij allemaal aangeraden door mensen die ik vertrouw. Ook benieuwd.

Ik zou het bijzonder fijn vinden als ik door deze tien boeken zou raken deze zomer. Minder podcasts luisteren, vrees ik, zal de enige manier zijn om dat gedaan te krijgen.