Ik zeg “dag 1”, ik bedoel eigenlijk “uur 1 tot en met ongeveer 2.5”. Er is nog niet zo enorm veel gebeurd de eerste dag, omdat de mensen er ook niet zo enorm lang geweest zijn.

De stenen zijn toegekomen en ze zien er precies zo goed uit als toen we ze voor het eerst zagen:

Voor de rest: alle vlinderstruiken zijn uit de grond gehaald. De put die we ontdekt hadden is grofweg gedempt met steenpuin. De halve cirkel waar een platform komt tegen het achterhuis, is uitgezet.

Dat zal er dan ongeveer zo uitzien, dus:

Enfin ‘t is te zeggen: dit is de tweede trap, er komt nog een eerste trap rond en dan komen we op het “gelijkvloers”. En de eerste trap is niet helemaal rond want er komen dingen op de hoogte van de ingang van het achterhuis, maar bon, details, details.

Er was een kort gesprek over het onkruid. De tuinaannemer zei dat hij dacht dat de stabilisé het onkruid wel zou tegenhouden, maar in het midden van de tuin, het grootste deel, komen er eigenlijk niet eens zoveel extra centimeter grond boven wat er nu is, en ik heb er zéér weinig vertrouwen in dat die zevenbladachtige rotzooi er niet door gaat groeien. Ik heb dan maar gevraagd om er toch een worteldoek op te leggen.

De meest hardnekkige vlinderstruik is er één die in de muur zat, en die ik niet gezien had tot recent, omdat er al jaren dingen vóór stonden. Dit is de muur met nog een stuk wortel, en het stuk wortel dat er afgehakt is, met een dessertlepel voor schaal.

Urgh.

De toestand na dag één dus:

Morgen verder. Hoezee!

2 reacties op “Verbouwingen: den hof: dag 1”

    1. Waar er planten zijn met diepe wortels, staan die in bakken met veel meer diepte. De worteldoek is voor waar er weinig aarde komt en waar we bodembedekkers voorzien hadden.

      Er is daar maar één plant die wortelruimte nodig heeft, en daarvoor zullen we dus een diepere put moeten graven met zeker ruim genoeg plaats en dan worteldoek daarrond.

      Anders zie ik het niet goed komen.

Reacties zijn gesloten.