Het zijn twee drukke dagen geweest, op het werk.

Gisteren een hele dag vergaderd. Eén vergadering, maar wel een enorm nuttige. We hebben allemaal belangrijke beslissingen genomen, iedereen zit op dezelfde pagina voor het project, en ge kunt u niet inbeelden hoe hard ik er naar uitkijk om het in het echt te zien groeien.

Er waren nog een aantal belangrijke kwesties die wij in de meeting gisteren niet konden oplossen wegens beslissingen van hogerhand nodig — die zijn vanochtend genomen.

De rest van de dag was designen. Er was één stuk dat absoluut tegen morgen klaar moest zijn, en dat is dan ook gedaan geraakt. Het was iets dat ik enorm graag doe: spreken met een mens die weet wat hij wil, ideeën over en weer doen, rap iets tekenen op papier, nog ideeën over en weer, en dan rap een prototype maken. De volgende stap is dat prototype, of beter, de screenshots ervan, gebruiken om ideeën los te maken bij de eindklant, en dan zien we wel wat en hoe.

Iets maken waar andere mensen nuttige feedback op kunnen geven, daarvoor is Echte Data nodig. Geen gezever van Lorem Ipsum, geen dummy gedoe, maar Echte Data uit de Echte Wereld. Het ging over vluchten en luchthavens en dingen op grote kaarten en alles. De nodige Echte Data kwam uit allerlei verschillende bestaande dingen: websites, een interne database, dingen van op Google, en is verwerkt met wat Excel, wat Photoshop, wat Illustrator en wat Axure.

Mijn werk is bij momenten heerlijk werk, serieus.