Ik heb begin augustus zaad gekocht op tinternet, en het is nu pas toegekomen. Op de zak staat dat zaaien zou moeten gebeuren van maart tot juli.

Begin augustus is dicht genoeg bij juli dat ik zou doen, maar nu is het bijna midden september. Ik ben er lastig van: zou ik het toch proberen? Zien wat het geeft?

Ik dénk het wel.

Morgen zoek ik een paar potten, doe ik er aarde in, smijt ik mijn zaad erin, bedek ik het met een heel klein beetje aarde, zet ik de potten in de keuken en doe ik er een deksel op (het zaad is geen lichtkiemer, zegt de zak mij). Als er iets uitkomt, probeer ik het in de gaten in de muur te steken en onderaan de muur te planten.

En als het niet lukt, dan geef ik gewoon ergens rond januari nog eens 4.79 euro uit voor 4000 nieuwe zaden.

Want ik ben vast van plan om muurleeuwenbek in den hof te hebben.

2 reacties op “Ik zit met een zak vol zaad”

  1. Mmmm, hier beschouwen ‘we’ dat eerder als onkruid; het woekert namelijk enorm op onze oprit/keldermuur en kruipt echt in alle voegen; het is bijna onmogelijk om het weg te krijgen zonder ook de voegen van de (oude, vochtige) buiten keldermuur te beschadigen. De plant was er zelfs al in geslaagd om door een glasdal opening en vensterkier naar binnen te groeien in onze (oude) kelder! Weet uw buur al van uw plannen? Voor je het weet zit het namelijk een paar meter verder en vooral op de plaatsen waar je het niet verwacht 🙂 Enkel onze hedera in de achtertuin woekert nog meer…

Reacties zijn gesloten.