Ik heb vandaag:

  • naar het laatste seizoen van iZombie gekeken
  • onkruid gewied
  • zaad geplant
  • eten gekookt voor de kinders
  • samen met de kinders naar Anchorman gekeken
  • nog wat iZombie gekeken

Het zaad planten had wat voeten in de aarde. Of eigenlijk: handen. De muurleeuwenbakzaden die ik wou planten moesten in vochtige aarde — géén natte aarde, zei het pakje expliciet.

En de enige aarde die ik had was wel degelijk nat: ze zat in een zak die ooit in de regen had gestaan en dan toegedaan was en binnen gezet, en die meer dan een jaar na datum nog altijd zeiknat was.

Ik heb nul geduld als ik besloten heb om iets te doen, geen sprake van dat ik mij zou aangekleed hebben om naar de winkel te gaan om nieuwe aarde of zo. Eerst heb ik alle natte aarde in een grote doos gedaan en in de zon gezet, maar er was niet genoeg zon en mijn geduld was écht op.

Dus heb ik de aarde gewoon drooggeperst in mijn handen, handvol na handvol. Ik denk dat het redelijk gelukt is, zelfs.

Bakken om in te zaaien? Ja, idealiter zou ik er gaan halen zijn, maar hey, geduld en het gebrek er aan: ik heb alle cache-pots die ik vond bij elkaar gezocht en een bodempje aarde in gedaan (meer was niet nodig). Zaadjes in gedaan, klein beetje aarde op, licht aangeduwd, binnen gezet in de relatieve warmte, en bedekt (zaad kiemt in het donker).

En nu is het waiting game. Morgen kijk ik nog niet, ik wacht tot zondag. Spannend!

Één reactie op “Een dag vakantie”

Reacties zijn gesloten.