Netwerkmiserie

Ik was bij mijn moeder een nieuwe printer aan het installeren.

De inkt, dat was met flessen die in een reservoir moesten gegoten worden. Dan moest de printer een minuut of tien aan staan — tot de inkt in het hele systeem doorgepercoleerd was, vermoed ik.

En dan was het installeren geblazen. Ge gaat naar epson.sn, geeft de naam van uw printer in, dat downloadt een programma, en dan is het gewoon de stappen doorlopen.

Tot ik aan de connectie met de interwebs was. Eerst probeert dat ding allerlei zaken automatisch aan de praat te krijgen. Dat lukt niet, natuurlijk, en dus zegt het mij om het via WPS te doen: duwen op de knop van het Telenetbakske en hoplaklaar.

Ik naar het Telenetbakske, zo’n nieuw wit ding. Geen WPS-knop te zien. Helemaal rondomrond gevoeld, niets. Hrm. Terug naar de computer, zoeken naar “wps telenet witte modem”… ah tiens, geen internet meer?

Alles geprobeerd. Wifi afzetten, heraanzetten: niets. Netwerk in de lijst vergeten, aanmelden: niets. Hij vraagt mij zelfs niet om een code. Hrm. Weird.

Uiteindelijk toch maar naar de support gebeld. Een zeer vriendelijke meneer aan de lijn gehad, en ja, ik had alles al geprobeerd dat hij zei te proberen. En nee, hij begreep het ook allemaal niet.

Zeer lang verhaal zeer kort: er zit in die ene exacte versie van het Telenetbakske een bug die ervoor zorgt dat het ding tilt slaat als er van die dingen gelijk een (poging tot) automatische configuratie van wifi gebeurt.

Voorlopig beter geen printer op wifi gebruiken, tot er een nieuwe versie uit is.

Zucht.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.