Met dat het alsmaar dichter komt, dat verbouwen van de slaapkamer, moeten we ook nadenken over kasten en muren en alles.

Dit is de toestand nu, met overal bouwstof van de afgebroken badkamer aan de andere kant van de muur:

Het bed verhuist naar de tegeovergestelde muur, in mijn rug zijn twee grote vensters, en aan de verste muur komen kasten. De muur waar het bed nu tegen staat, komt een paar centimeter minder ver (hij eindigt nu een paar centimeter voorbij het begin van het raam in de badkamer, redelijk stom). En tegen de verste muur komt van boven tot onder kasten. De deur verhuist een centimeter of 60 naar rechts, zodat we de kast tot tegen de muur kunnen doen.

De vloer wordt eik, zoals in de rest van het eerste verdiep. De gordijnen zijn drie meter lange zware donkerrood fluwelen antieke dingen. De muren: nog geen idee. Het is cliché en al wat ge wilt, maar één muur met een schoon behangpapier dat ons helemaal aanstaat misschien? De kasten, dat zal pragmatisch worden: de basis zullen Pax-kasten van bij de mensen Ikea zijn, 3 meter 25 breed in de slaapkamer (+1 meter 25 aan de andere kant van de muur in de gang) op 2 meter 36 hoog op 60 diep, met daarboven dan nog bijkomende kasten om een volledige kastenwand te maken.

Jaja, het zou ook in maatwerk kunnen, maar de pocketboek is niet onmetelijk diep, en die Paxen zijn eigenlijk wel degelijk.

Sandra zou de deuren van de kasten in een soort tweedehandshoudhout willen laten maken, ik ben daar nog niet zo overtuigd van. We gaan nog eens moeten kijken en spreken dus. Vooral omdat minstens de meest rechtse twee deuren schuifdeuren zou moeten zijn, want een normale deur zou in het vaarwater van de deur van de slaapkamer komen.

De indeling van de kast in de slaapkamer, daar zijn we het in beginsel over eens: veel lades en genoeg stangen. Geen schappen tenzij ze te hoog zijn om in een lade te kijken of dat het moet wegens scharnier. Dat geeft dan zoiets, zonder de bijkomende kastjes bovenaan:

Niet dat we alles al tegelijk in huis gaan nemen, natuurlijk: we gaan eerst de kasten kopen met een paar schuiven en een paar stangen, en dan zien we wel wat we nog nodig hebben en hoe we het precies gaan doen.

En dan ook nog de electriciteit ook: er moet verlichting in die kasten, er moet verlichting in de kamer die we (elk) van in het bed kunnen uit doen, en ik eis genoeg stopcontacten aan mijn bed — dus om te beginnen minstens vier aan elke kant (het bed zelf dat op en neer kan gaan, oplader voor telefoon, oplader voor pakweg koptelefoon, en dan bijvoorbeeld plaats om een laptop in te steken als ik dat zou willen).

Geen nachtlampen. Nachtlampen zijn alleen nodig voor neanderthalers die nog papieren boeken willen lezen in bed.

En nog een heikel punt: we hebben zeer goeie matrassen en we hebben een zeer degelijk elektrisch bed-onderstel-gedoe, maar die passen eigenlijk niet in ons bed. Het bed-onderstel, of hoe dat ook heet, steekt eigenlijk al 15 centimeter boven het bed uit. En de matras ligt daar nog eens bovenop. Idealiter zouden we dus misschien ook wel eens kunnen kijken naar een nieuw bed. En dus nieuwe nachtkastjes ook.

Dán eens.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.