Een beetje doorgetrokken

Dingen die ik graag doe: met data werken. Ook als het niet echt zeer creatief werk is, maar gewoon tot een bruikbaar resultaat leidt.

Zoals wat ik dit weekend gedaan heb: een uur of 35 bezig geweest met al het werk dat iedereen op mijn werk gedaan heeft de eerste vier weken van het jaar in een nieuwe database steken. Die eigenlijk helemaal anders werkt dan wij nu werken, en dat het niet mogelijk is om het automatisch te laten gebeuren.

Manueel werk dus. Dat redelijk secuur moet gebeuren, en waar ge eigenlijk redelijk goed moet weten wat ge aan het doen zijt, of het loopt allemaal in de soep.

Het is voor het grootste deel gelukt, en de data van die eerste vier weken zit erin. Nu nog kijken hoe ik het –minstens voor rapportering– naadloos doe aansluiten op de gegevens die we in ons oude systeem zitten hebben. En hoe snel iedereen het nieuwe ding kan gebruiken, zodat ik niet om de maand zo lang moet spenderen aan manueel werk. 🙂