‘t Is het midden van de week, en ik heb plannen

Ik begrijp weer niet goed hoe het zo rap al woensdag geworden is. Want morgen is het een drukke dag en drukke dagen zijn meestal op een ik en een gij gedaan, en dan is het vrijdag en dan is het weer weekend.

Maar kijk, ik heb nieuwe plannen. ‘t Zijn maar kleine plannetjes, maar toch. Ik wil in onzen hof meer dingen steken. Het zijn nu stenen en grond en planten, maar ik wil meer dan dat.

Stenen. Stukken hout. Dingen waar beesten in kunnen zitten en waar iets meer van een natuurlijk ecosysteem rond kan groeien. Want ik ben het beu dat ik altijd maar hetzelfde zie in den hof: één of twee soorten springstaartjes, een letterlijk aantal duizendpoten en miljoenpoten, mieren, bladluizen, dwergcicaden, naakte slakken, hier en daar eens een spin, soms eens een vlieg, heel erg soms eens een vogel.

Als er meer beschutting is, kan dat niet anders dan veranderen. Om niet te spreken van de dingen die op en rond grote stenen en grote stukken hout zitten. Dit soort dingen:

Er liggen nu welgeteld twee steentjes in den hof, en onder één daarvan zat het vol met miljoenpoten. Dat wil ik dus. Want hoe meer beesten, hoe meer andere beesten, en hoe meer andere beesten, hoe minder de smeerlappen (bladluizen en naaktslakken) vrije loop krijgen. Nem.

4 reacties op “‘t Is het midden van de week, en ik heb plannen”

  1. Kweek oorwurmen (omgekeerd stenen potje gevuld met stro ophangen) en plant eens een boom (voor de vogels). Voor stadstuinen zijn er diverse boomsoorten geschikt. Kies bij voorkeur voor een hoogstam met rechtopgaande groei.

  2. dit bericht kwam blijkbaar met redelijk wat vertraging door bij feedly. het werd zogezegd 11u geleden gepost en het ging over woensdag en plots was ik nog meer in de war over de dagen van de week dan ik al ben en moest dus gaan dubbel checken dat we echt wel vrijdag zijn.

Reacties zijn gesloten.