Het was al met al wel fijn: er was een interface-concept dat niet goed zat. En dan had ik een voorstel van een beter concept. Maar dan zeiden de ontwikkelaars dat om dit uit te voeren, ze iets anders niet zouden kunnen uitvoeren.

Ik was daar niet echt van overtuigd, en ik was van plan om dat ook te verdedigen. Pak dat de ontwikkelkost van wat ze voorzien hadden 50 was, dan dachten zij dat de kost 100 zou worden, maar denk ik zeker te weten dat het pakweg 40 zou zijn.

En dan legde ik iets later de situatie telefonisch uit aan een collega, en tijdens het uitleggen bedacht ik –hang on! wacht eens even!– dat mijn oplossing nog kon vereenvoudigd worden. En dat de ontwikkelkost dan niet eens meer hetzelfde zou zijn, maar pakweg 30 in plaats van de oorspronkelijke 50.

Vandaag hadden we daar een korte opvolgvergadering over met analyst en product owner, en het is allemaal in orde gekomen, met een duidelijk plan van hoe we het gaan doen voor MVP en een duidelijk plan van waar het zou kunnen naartoe gaan in een volgende versie.

Kleine dingen die een mens content maken, zo op het einde van een drukke werkweek. En dan is het nu tijd voor het weekend.