Bij RedLetterMedia hebben ze het opgegeven, naar Star Trek te kijken. Zeggen ze. Ik geloof er geen woord van. Natuurlijk dat Mike en Rich elke week naar Discovery kijken. Geen mens van onze leeftijd die houdt van Star Trek kan niet naar nieuwe Star Trek kijken, hoe ahem ‘oneven van kwaliteit’ die soms ook is –kuchPICARDkuch.

Het eerste seizoen van Discovery was vreemd. Donker zonder aanwijsbare reden, cynisch wanneer ik hoopvol had verwacht, nodeloos veel geweld ook. En, natuurlijk, zoals tegenwoordig niet meer anders kan: één lang verhaal, zonder echte episodes. Het had zo goed een film van een uur of tien kunnen zijn.

Uiteindelijk is er een reden waarom het allemaal zo duister is in dat eerste seizoen, maar dat weet een mens natuurlijk niet bij de eerste bekijking.

Het tweede seizoen was een beetje een soep, met veel goede dingen maar ook veel dingen die zeer hard bij het haar getrokken waren.

Het derde seizoen heeft nog geen enkele keer teleurgesteld. De vijfde aflevering was klassieke Star Trek. Het overkoepelende verhaal blijft, maar dit was een probleem-van-de-week-aflevering, met een reeks nieuwe karakters zelfs.

Zeer content van. Op naar volgende week.

Één reactie op “Die Trying”

Reacties zijn gesloten.