Ik was dus op helemaal bijgebeend met Clone Wars en met Mandalorian. Mijn DisneyPlus zei mij dat ik nog naar Star Wars: Rebels kon kijken, en dat dat voor kijkertjes vanaf zes jaar was.

De eerste aflevering was ahem vreemd. De kwaliteit van de animatie en de renders was zeer, zeer slecht, in vergelijking met de laatste van Clone Wars. En het gaf de indruk toch wel (nog) veel meer voor kinderen gemaakt te zijn.

Ik ben blijven volharden, en ziet: nu zit ik aan het derde seizoen, en miljaaarrrrrrrr het einde van seizoen twee was zéér uitstekend. Ook content dat ik het in deze volgorde bekijken, want wat ik zag in Clone Wars gebeurt chronologisch vóór Rebels, zelfs al zijn de laatste afleveringen van Clone Wars zeer belangrijk voor wat er in die tweede seizoensfinale van Rebels gebeurde (dat dus vóór Clone Wars gemaakt werd).

En nog personages die in alle andere Star Wars-series voorkomen, en waarvan een mens weet dat ze moéten verdwijnen voor het begin van A New Hope. Echt een bijzonder interessante manier van verhaalvertellen. En, het moet gezegd, ondanks alle shit die Star Wars-de-films zijn, is het geheel van het universum wél goed.

Ik kijk heel hard uit naar het vervolg. Van Rebels, dat ik morgen wellicht zal uitgekeken hebben, en dan naar de nieuwe afleveringen van Clone Wars en vooral Mandalorian.