Jicht, verloop

Twee drie dagen aanloop, met gelijk een alsmaar pijnlijker wordende blauwe plek.

Twee dagen tot anderhalve week onbeschrijfbare pijnen.

Een week tot twee weken geen acute pijnsteken meer, maar wel de wetenschap dat er ergens nog een hoop naalden in zitten, en dat de minste schok of stoot zeer veel pijn gaat doen.

— Ik had het het geluk dat het deze keer tot twee dagen en drie nachten verschrikkelijk veel pijn beperkt bleef. En ik zit nu al een tijd in de laatste fase, met exact het gevoel alsof er een hele reeks lange splinters in mijn voet zitten.

Maar ik kan weer slapen. ‘t Is nog dat geluk. Ik denk dat ik dit weekend weer sletsen zal kunnen aandoen.

Één reactie op “Jicht, verloop”

  1. Zo kunt ge jicht bestrijden zonder farmaciespul:

    Vitamine C: 10 tot 15 keer per dag één gram.
    Kurkuma: 6-7 keer per dag een dosis. Hoe groot die dosis precies moet zijn weet ik niet, maar ik neem zelf tot zo’n 30 gram. Ja, per keer. Als ik geen jicht heb doe ik het ook, maar minder vaak. Werkt preventief. Wel altijd met wat zwarte peper en wat vet innemen.

    Dankzij preventie al enige tijd geleden dat ik jicht gehad heb. Maar met deze methode duurt het nooit veel langer dan één dag.

Reacties zijn gesloten.