Ik heb een week of twee geleden tomaten gezaaid, en ziet!

Het lijkt alsof de grond droog is, maar dat is niet het geval. Ze zijn alvast uitgekomen, de tomaten. De volgende stap is dus, denk ik, wachten tot de plantjes groot genoeg zijn om te verpotten naar individuele potten. En dan tot ze groot genoeg zijn om in volle grond te planten. Of in verrijdbare grote potten die ik elke dag water ga moeten geven, wegens niet genoeg plaats in den hof voor de tomaten.

Ik hoop at het allemaal in orde komt, ‘t is de allereerste keer dat ik tomaten gezaaid heb. En pepers. Maar de pepers zijn nog niet uitgekomen, dedju. Hopen dat het alsnog gebeurt. Want als het niet gebeurt, blijf ik gewoon proberen. Pepers zijn wijs.

Één reactie op “Tomadn”

  1. Pepers duren 14 – 21d vooraleer ze opkomen en groeien erg traag. De meesten zaaien die al in januari.
    Tomaten: verspenen in aparte potjes Van zodra als mogelijk onderaan het potje watergeven, zodat het wortelgestel naar onderen ontwikkelt en niet oppervlakkig blijft. Vermijd water aan de stam van de tomatenplantjes (schimmels, …)

Reacties zijn gesloten.