Mijn tomatenplanten groeien gestaag. Ik heb ze gezaaid in potten, en dan een week of zo geleden uitgeplant in afzonderlijke potten, en dit is hoe ze er nu uitzien:

Ik vind dat niet verkeerd. We gaan wel stokken moeten beginnen zetten want ze worden al wat groot. En ik heb ook grotere potten besteld: met wat geluk komen er tegen het einde van de week ten laatste honderd grotere potten toe. Geen echt idee wat ik daarna ga doen, want ik kan nooit vanzeleven al die tomatenplanten in den hof zetten, maar bon. We’ll cross that river when we get there hé.

Honderd potten, ja, want ik dacht dat ik met 50 ruim genoeg zou hebben maar neen dus. Ik heb nog een paar planten die samen een pot gebruiken die nog moeten verpot worden. Heel die hoop rechtsachteraan op deze foto:

Ik zal zo’n 70 à 80 tomatenplaten hebben, als ik het nu zo bekijk.

Sandra heeft de tomatensoorten gekozen, maar hoe meer ik er over nadenk, hoe meer ik twijfel aan de keuzen. Want elke plant geeft tomaten die er ofwel zó zullen uitzien (noire de crimée):

ofwel zo (buffalosteak F1):

En dat is gewoon per plant meer dan onze tuin aankan. Gnn. Ik zal er een paar van kunnen uitdelen, maar ik denk ook dat ik er bij mijn moeder in de tuin ga planten. En daar dan om de twee dagen of zo voor gaan zorgen. 🙂

Oh, en dan zijn er ook nog mijn habañero’s, die op precies dezelfde dag als de tomaten gezaaid zijn, maar die er nu nog maar zo uitzien:

Volgende keer zaai ik die smeerlappen al in januari, dedju.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Die zien er mooi uit! Je hebt hetzelfde probleem als ik ieder jaar: je zaait in de veronderstelling dat slechts een deeltje zal uitkomen, maar dan komen toch alle plantjes piepen en eindig je met een tomatenbos :-). Misschien kan je ze voor je huis zetten voor de geïnteresseerde voorbijganger? Zo geven wij er vaak mee.
    De plantjes kunnen een heel eind zonder stokje eigenlijk. Ik bind ze maar vast als ik ze buiten uitplant en tegen dan zijn ze vaak al 30 cm of hoger. Bespaart wat werk 🙂
    Veel succes ermee!

  2. Impressive! Ik ben dit jaar gewoon 3 tomatenplantjes gaan kopen in de Horta, voor 1,50€ per stuk kun je niet sukkelen vind ik. Om ze op te leiden kun je bij het planten een stuk keukentouw onder de kluit stoppen en vastbinden aan een punt boven de plant. Voordeel is dat je dat zo hoog kan laten gaan als je wil, een stok houdt ooit op natuurlijk, een touw kun je verlengen indien nodig 🙂 Oh, en vergeet niet om op tijd de suckers uit te knijpen en de onderste bladeren weg te doen. Dat voorkomt schimmelziektes en zorgt dat er meer vruchten aan komen.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.