Ooooh het was spannend op het einde van het vorige boek.

Er is eigenlijk niet veel over te zeggen zonder in spoilers te vallen. Maar het was wel een zeer goed einde. Uitstekend goed.

De cover van dit boek geeft een aantal elementen: een deel speelt zich af in Chichen Itza, dat in zijn geheel is bewaard gebleven. Het hondje op de covere is geen hond maar een Jaguar — ook in dit boek komen er nieuwe personages bij, en misschien wel het interessantste is Jix, een skinjacker die het liefst in katachtigen zit. Jill, een cynische skinjacker die op Jiox verliefd wordt. Clarence, een oude man die deels in Everlost en deels in de echte wereld leeft. Milos, de pathetische handlanger van Mary. En een hele supporting cast.

En een zeer schoon einde. Ik zeg het nog eens: aan alle schoolkinderen meteen aangeraden. Ik probeer het hier aan mijn jongste op te dringen, maar ze wil eerst Percy bloody Jackson uitlezen. Grr.

3 reacties op “Skinjacker #3: Everfound”

  1. Yes! Heerlijke reeks, blij dat je dat ook vond. De “Unwind”-reeks van Shusterman is ook goed, vond ik, en in dezelfde geest maar helemaal anders de roman “Never Let Me Go” van Kazuo Ishiguro (rijker en pijnlijker dan de film). Nog boeken: “The Honest Truth” van Dan Gemeinhardt (echt middle school, maar fijn), “Looking for Alaska” van John Green (zijn debuut, maar ik vind zijn beste boek) en “Every Day’ van David Levithan. Ideale zomerlectuur šŸ™‚

  2. O, en de reeks “Gregor the Overlander” (de reeks heet “The Underland Chronciles” van Suzanne Collins. Ja, Suzanne Collins. Een paar zomer geleden doorgetreind.

Reacties zijn gesloten.