De cover doet géén goeie dingen voor dit boek. De meneer die op de cover staat, ziet er een beetje een suffe Fabio-achtige kerel uit, en op de achtergrond staat een leeuw, wat dan doet vermoeden dat die meneer een leeuw kan worden.

De mannelijke hoofdrol is na drieduizend jaar begraven geweest te zijn in een graf weer wakker. Hij ziet er niet suf of Fabio-achtig uit maar enorm en gevaarlijk. En hij kan niet enkel een leeuw worden. Hij spreekt ook geen enkele taal die kan begrepen worden, en dus wordt Soria erbij geroepen.

Soria was een lid van Dirk & Steele tot een jaar geleden. Meer nog: ze had een relatie met de baas van Dirk & Steele, maar toen gebeurde iets waardoor ze haar rechterarm verloor, en ze brak haar relatie af. Zowel met de baas als met Dirk & Steele. Ze komt ook niet meer buiten en spreekt met niemand meer: dat met die arm heeft heel haar leven ondersteboven gedraaid. Ze weigert er ook over te spreken.

Maar hey, zij is de enige die met de man kan spreken, want haar gift is dat ze gelijk welke taal kan spreken, als ze maar in de buurt van iemand is die die taal ook spreekt.

De man blijkt Karr te zijn, en hij had aan zijn familie gevraagd om hem dood te doen. Omdat hij gevaarlijk was, zegt hij. Waarom hij precies gevaarlijk was, dat houdt hij even verborgen als Soria verborgen houdt wat er precies met haar arm is gebeurd.

Het spreekt vanzelf dat ze stapelverliefd op mekaar worden, maar in dit boek is dat serieus wat ingewikkelder dan in veel van de andere boeken, wegens echt diep trauma van de twee hoofdpersonages. Uiteindelijk hebben ze wel seks natuurlijk, en ondertussen leren nog wat bij over de allesomvattende backstory, en het einde heeft uiteraard een (nog meer dan anders) happy end. Het is niet expliciet zo uitgesproken, maar ik ga ervan uit dat ze binnenkort gaan trouwen en dat ze voor eeuwig bij elkaar zullen blijven.