Ik heb een nieuwe computer en miljaar dat doet deugd. Mijn computer was zeven jaar oud, en in de tijd was hij wel goed, maar in de loop van de jaren is hij gewoon helemaal dichtgeslibd. Computers doen dat, en ik begrijp het niet helemaal.

Ik heb onlangs nog een laptop helemaal uitgewist en van nul af aan geherinstalleerd, en die werd daar gewoon niet sneller van. Terwijl ik mij toch herinner dat hij vier jaar geleden wél snel was. Bah.

Maar hey kijk: een nieuwe computer. Met genoeg geheugen en een degelijke grafische kaart en genoeg opslag en alles.

En modern genoeg om Windows 11 te draaien — wat het een beetje een surrealistisch gevoel geeft, soms. Er staan op één scherm Windows-vensters, en een paar telefoonschermen, en een emacs die via WSL2 werkt, en dan nog een zicht op mijn oude computer via Chrome Remote Desktop:

En het blijft allemaal rap genoeg en alles. Tot binnen een paar jaar, ongetwijfeld — maar dat zien we dan wel dan.

3 reacties op “Nieuwe computer hoera”

Reacties zijn gesloten.