Swoon. ‘t Is met Nam Joo-hyuk, de zwemmer van Weight Lifting Fairy Kim Bok-joo. Gemiste kans om de Koreaanse titel van deze serie letterlijk te vertalen, wel: School Nurse Ahn Eun-young past beter in de rij van “omschrijving naam” (zie ook Strong Girl Bong-soon, Rookie Historian Goo Hae-ryung).

Ahn Eun-young is verpleegster op een school, en ze is ook de enige die kan zien dat er allerlei kwalachtige en geleiachtige wezens rondwaren. Ze gaat ze te lijf met een uitschuifbaar plastieken regenboog-light-sabre, en zeer veel meer uitleg dan dat wordt er niet gegeven. De dochters omschreven het genre als “absurd”, en ik zie wel waar ze vandaan komen. Er gebeuren redelijk random dingen in, en aangezien het een serie is met maar zes afleveringen, is er véél te weinig tijd om de zaken rustigaan hun beloop te laten.

We gaan veel te snel van “wat doet die Eun-young raar” naar “okay, we aanvaarden allemaal dat ze onzichtbare dingen ziet, let’s go with the flow”. We gaan ook veel te snel van “er gebeuren hier en daar wat rare dingen” naar het equivalent van de ontknoping van een seizoen van Buffy the Vampire Slayer, met een soort Hellmouth-achtig iets onder de school.

Maar uiteindelijk wel leutig, en het voelt al met al niét aan als K-drama. Het is ook zo kort dat ik het misschien wel eens zou durven herbekijken omdat ik zeker ben dat ik dingen gemist heb.