Lang geleden, en toch was het alsof het gisteren was. Ik ga ze écht missen, de collega’s bij Eurocontrol.

Het was vandaag de eerste dag van de normaliter-twaalfwekelijkse PI Planningmeeting, met alle teams samen, twee dagen aan een stuk. We hebben het de laatste jaren natuurlijk online gedaan, en dat lukt ook — beter zelfs, soms — maar er is toch ook wel iets te zeggen voor het in het echt te doen.

Het was écht raar, met al die mensen spreken die ik al die tijd alleen maar via stem heb meegemaakt. Ik weet niet wat ik er van verwacht had, maar ik vond het behalve écht raar ook gewoon écht wijs.

Morgen kan ik niet naar Eurocontrol afzakken — het zou dus wel eens kunnen zijn dat vandaag de laatste keer was dat ik daar in het echt was. Traantje. :'(

Ik weet ook niet goed wat ik allemaal ga doen met vier en een half jaar opgedane kennis van het luchtverkeerswezen en pakweg de relatie tussen clusters en volume sets, en sectors en reference locations en traffic volumes en flows. Hoe lang het zal duren voor ik niét denk aan traffic volumes als ik TV zie staan, of aan regulated traffic flight model bij RTFM.

Verder was het wel een typische Brussel-dag: ‘s morgens bijna anderhalf uur in een Uber op weg geweest, wegens files en ikweetnietwat. Bah. Wel content dat ik dát niet veel meer ga moeten doen.