2 reacties op “Gentse Feesten 2022”

  1. Weinig gemist denk ik. Waar de Gentse Feesten vroeger iets van en voor de Gentenaars was, is het allengs één commerciële rommel geworden. Of wat te denken van het vulgaire Mardi Gras, dat nul komma nul met Gent te maken heeft? De neergang is begonnen toen de openingsstoet, wat echt iets van en voor de Gentenaars was, werd afgeschaft. Ook het Baudelopark is compleet om zeep geholpen, met verharde paden overal en neergehaalde bomen. De feeërieke sfeer die er ooit heerste, is ingenomen door (zeer slechte) rapmuziek. En Zataclan is wat de naam aangeeft: een zuipfestijn, met aanmoedigingen om zoveel mogelijk ‘ad fundums’ te zuipen. Ik zie het verschil niet met een ordinaire cantus. Neen, de Gentse Feesten zijn niet meer wat ze ooit waren, en mijn hart bloedt als ik het zo allemaal aanzie.

  2. En als een verweesd kind zocht ik naar de mooie Spiegeltent, waar ik vroeger zo veel mooie, intieme optredens heb gezien. “Everything must go”, zong Steely Dan al.

Reacties zijn gesloten.