Ik heb een bus deo staan en die is op een dag van mijn bureau gevallen en nu vind ik ze niet meer terug maar ‘t is geen groot probleem want ze was toch bijna helemaal leeg.

Wat ook leeg is, maar dan van inborst, is mezelf. Ik vraag dus aan mijn jongste zoon die toevallig in de buurt was om mijn bankkaart af te luizen om er boodschappen mee te doen, of hij in het boodschappen doen in de winkel ook eens langs de apotheker zou kunnen gaan (dichtste dispensaris van degelijke deo) en een nieuwe bus mee zou kunnen nemen.

De apotheker is vele tientallen meters verder dan de winkel, en dus zocht hij uitvluchten om niet te moeten gaan. Uitvlucht één: “jamaar er staat nog een bus deo in de badkamer”. Neen: dat is een bus die er alleen maar uitziet als een bus deo, maar eigenlijk een bus scheerschuim is. Dat niemand hier in huis gebruikt, of het zou het vrouwelijk contingent moeten zijn voor benen en zo, maar zelfs dat betwijfel ik.

Uitvlucht nummer twee: “jamaar er zit nog een bus deo in de kast”.

Dat was wél een goede uitvlucht, zelfs al was het een bus van een merk dat mij niets zei en er redelijk verdacht uitzag (schimmige foto in het donker getrokken, vandaar aardappelkwaliteit):

Maar goed, deo is deo, dacht ik. Ik dus vanmorgen pscht pscht — en wat graadt ge? L’Oréal Men Expert Cool Power Ice Effect met [Cryo Caps]™ Technology is gewoon precies what it says on the tin: dat voelde aan alsof ik een schotelvod vol pepermunt in mijn oksels aan het uitwringen was.

Wat, tgoja, ook een ervaring is, vermoed ik?

WARE HET NIET dat dat ijskoud muntachtig gevoel gewoon de hele dag niet weggegaan is.

Klein vraagje: als een onderdeel van uw lichaam ongewoon fris aanvoelt, waar is dat dan een indicator van? Precies: dat het nat is en dat de wind erin zit.

Broeders in Christus: oksels zijn niet bedoeld om de hele dag aan te voelen alsof er drie drijfnatte washandjes vol verpulverde Frisk en menthos onder geklemd zitten. Ik heb de hele dag het niet het idee gehad dat mijn oksels antitranspiratoir behandeld waren, maar precies het omgekeerde: alsof ik uren aan een stuk ijskoud zweet aan het zeiken was.

Geen goed idee, L’Oréal. Geen goed idee.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.