Goed geregeld

Als het goed is, mag dat ook wel eens gezegd worden. De manier waarop de grootste hoop van het systeem-achtige geregeld op mijn werk, is écht wel in orde.

Misschien dat dat allemaal vanzelfsprekend is en niets om blij van te worden, maar ik ben al zó oud en ik heb al zó veel situaties meegemaakt dat ik weet hoe het ook kan zijn, en ik blijf er verbaasd van staan als iets ook echt works as advertised.

Vandaag was ik er echt zeer content van. Ik heb een persoonlijke webruimte op de universiteit. Die webruimte, daar kan ik gewoon aan vanop mijn computer. Ik schrijf er iets in weg, het staat op tinterwebs. Om eraan te kunnen geraken vanop mijn computer die thuis staat, moet ik gewoon eentweedrie met mijn vpn verbinden — single sign on, eventueel eens confirmeren met de telefoon en hopla — en dan gewoon het \\adres\ingeven en ik zit er propergaweg in.

Dat is allemaal zoveel mijlen verwijderd van hoe het was de eerste keer dat ik aan de universiteit zat, waar het dan uiteindelijk na veel vijven en zessen mogelijk was om met Trumpet Winsock en een modem en allerlei gedoe op het internet te geraken.

Een groot gemak.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.