Het is schier niet te bevatten, maar kijk: we gaan alsnog een nieuwe gevel en een nieuw dak hebben, binnenkort.

Nu ja, geen volledig nieuwe gevel maar wel een gevel waar het pleisterwerk af zal gaan en weer op zal gezet worden en een gerepareerde kroonlijst en dat alles zal geverfd worden. En nu ja, geen nieuw dak maar wel een dak waar meer isolatie op gelegd wordt en dan nieuwe pannen en oh ja twee nieuwe vensters in het dak.

Maar toch bijna een nieuw dak en bijna een nieuwe gevel.

Het heeft allemaal vreselijk veel voeten in de aarde gehad, om allerlei redenen (geen geld, daarna wel geld maar geen vakmensen te vinden, dan wel vakmensen gevonden maar geen offerte te krijgen, daarna wel offerte gekregen maar niet uitvoerbaar wegens geen mensen bij de vakmensen en/of globale pandemie en/of ondoenbaar gestegen prijzen van de grondstoffen) — maar uiteindelijk hebben we in de loop van maart dit jaar iemand gevonden voor het dak en iemand gevonden voor de gevel, en dat ging in de loop van november gebeuren en wie weet gingen ze zelfs een stelling delen.

Lang verhaal kort: ik weet sinds vandaag dat ons huis nog dit jaar een bijna-nieuwe gevel zal hebben. En dat we voor het dak alleen nog wachten op het toekomen van de grondstoffen, in casu de dakpannen.

Miljaar jong, het gaat allemaal nog afgeraken aan dit tempo.

(Nu nog een schrijnwerker vinden om een paar binnendeuren te zetten en twee nieuwe kasten bovenop twee bestaande kasten te maken. Dat is ons nu al meer dan anderhalf jaar niet aan het lukken.)

Één reactie op “Verbouwingen: de gevel en verbouwingen: het dak”

  1. Komt er ook isolatie achter die nieuwe gevelpleister? De pleister is het duurste, de isolatie een terugverdienbare meerwaarde. Zeker met de huidige energieprijzen…

Reacties zijn gesloten.