Het was al een tijd windstil aan onze gevel: van vóór nieuwjaar hadden we niemand meer gezien — en dan ineens stond er weer iemand op de stelling buiten de living.

Er is een dak boven op de stelling aangebracht, om iets tegen de regen te doen. Blijkt dat voortdurende regen en nachtvorst geen goede vrienden zijn van gevelrenovaties. Who’d a thunk?

Het plan: de dingen laten drogen, of uitharden, of wat het ook moge zijn, en dan een laag erop zetten die dan afgevlakt wordt dacht ik, en dan nog een laag die afgevlakt zal worden, en dan een eerste verflaag en dan een tweede verflaag.

Ik heb voor de zekerheid toch maar gevraagd om niet meteen alle verf te bestellen en te zien of we eens een stuk gevel in de kleur kunnen zien, kwestie dat het misschien wel eens tegen zou kunnen vallen van kleur (op een stukje karton van vier op acht centimeter is het niet zo gemakkelijk te zien wat het gaat geven op een hele gevel, namelijk).

Dat zal dan de eerste laag zijn, en als het alsnog niet goed lijkt, kunnen we nog altijd een andere kleur kiezen. Niet dat er oneindig veel keus is, want het moet “een tint van wit” zijn, maar toch.

Zo blijft het wel spannend, natuurlijk.

2 reacties op “Verbouwingen: de gevel: nieuws!”

Reacties zijn gesloten.