Wekelijks, en hof

In tegenstelling tot Doom at Your Service: zowel King the Land als See You in My 19th Life blijven uitstekend goed. Alleen bijzonder spijtig dat het maar twee afleveringen per week zijn.

Behalve dat: drie weken vakantie!

Vandaag boodschappen gedaan in de Bio-Planet in de buurt, en ik had gelijk de indruk dat ik omringd was door mensen die heel goed beseffen dat ze beter zijn dan de rest van de mensheid — tot aan de meneer aan de kassa, die er meer als een fotomodel slash barista uitzag dan iets anders.

Dan naar mijn moeder gegaan, alwaar er mensen de tuin aan het bewerken zijn. Dat was al te lang geleden — de oude tuinier die het al twintig jaar doet, doet geen tuinieren meer — en dus is er redelijk wat te doen: hagen te scheren, druiven en klimhortensia’s en wingerd en rozen te snoeien, bomen uit te doen die geschoten zijn waar er geen bomen moeten staan, een hele stapel dode dingen weg te halen.

En dan waarschijnlijk volgende week, met de moed der wanhoop een hele stapel bramen weghalen.

Ik had bijna gevraagd of die mensen ook in ons tuintje zouden kunnen komen, maar ik ga maar blijven proberen aanmodderen, denk ik. De vuurdoorn moet om de zoveel tijd teruggedrongen worden, de witteregen heeft dringend nood aan betere ondersteuning en de lavendel zou dringend meer vorm moeten krijgen. Ik weet geen blijf met de clematissen die maar blijven over en door zichzelf te groeien, en ik heb het opgegeven om ooit iets meer dan een samenraapsel van mos en klaverzuring en muurleeuwenbek als bodembedekking te hebben.

Ploeteren en aanmodderen, ‘t is een constante.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.