Ik heb een foto gescand, een jaar of twintig geleden, die mij al evenveel jaar op mijn zenuwen werkt.

De foto was afgedrukt op glanzend papier met zo’n soort hexagonaal patroon erin, en ik ben zo stom geweest om hem maar één keer in te scannen in plaats van hem van allerlei verschillende hoeken in scannen zodat ik het patroon een beetje weg kon werken.

Mijn grootmoeder staat op ook op de foto, toen ze ongeveer 21 was en nog niet naar België geëmigreerd, maar dat patroon is echt vreselijk vies:

Ik heb er vandaag dan maar eens wiskunde op losgelaten in Photoshop. Kijk, ‘t is magie!

De volledige foto ziet er voor en na zo uit, en akkoord dat er nog veel werk aan is (ik heb die scheur raprap automatisch weggedaan in plaats van manueel, bijvoorbeeld) (en ja, de foto zelfs ideaal afgedrukt zou wazig geweest zijn), maar ‘t is toch een groot gemak, die wiskunde.

(Ik had dit al eens vroeger gedaan, maar toen was het niet zo goed gelukt als nu. :))

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.