Ik ben een moordenaar

Toch volgens de gast op een moto die mij vanmorgen toeriep.

Ik was op de velo, aan tien per uur aan het rijden, met mijn vest aan en daarboven mijn palto. Mijn telefoon zat in mijn vestzak en dat is lastig, dus ik haal die uit mijn vestzak en steek die in de zak van mijn mantel.

Seconden daarna blaft een pipo op een zware moto achter mij mij toe dat ZELFS EEN SECONDE OP UW TELEFOON KIJKEN DAARMEE BRENGT GE MIJN LEVEN IN GEVAAR.

Natuurlijk kijk ik soms op mijn telefoon terwijl ik aan het rijden ben. Iedereen heeft dat ooit al gedaan. Maar het punt was: vanmorgen heb ik het niet gedaan. Zelfs geen seconde: ‘t was van in de ene zak naar de andere zak verhuizen.

Wat ik die mens ook zeg, waarop hij nog meer gepikeerd wordt, iets terugroept en doorvlamt met zijn zware moto, laverend tussen de velo’s.

Nog wat later staan we allemaal stil voor een camion die achteruit aan het rijden is, roept hij mij weer toe dat hij wel gezien heeft dat ik op mijn telefoon aan het kijken was. Ik heb hem gezegd dat hij een leugenaar was. Hij is afgeslagen aan de politie. ‘t Zal wel een agent geweest zijn.

Bah.

Vanachter iemand voorbijsteken op een moto terwijl ge hem aan het toeroepen zijt: ik dénk iets meer gevaarlijk dan een telefoon van één zak naar een andere zak verhuizen.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.