Quiz!

Vijfde plaats hoera, en zelfs met een man minder dan anders gedurende drie en een halve ronde!

We zijn wel gelijk alsmaar verder van die Meest Gemiddelde Score — deze keer poule 2 gewonnen, wie weet komen we zelfs in de buurt van poule 1. (Dat is een klasse hoger dan we verdienen, maar bon, ‘t zal dan niet van korte duur zijn.)

Het was een fijne quiz ook, met twee quizmasters en zeven onderhoudende rondes. (Al had ik één probleem: er werd een afbeelding van Tux getoond en de vraag was van welk bedrijf dit was, en Linux is natuurlijk geen bedrijf.)

Content wel dat ik niet al te veel momenten had van ik wéét het maar ik kan er niet op komen. Het zat heel ver, maar uiteindelijk wist ik dat Wand’rin’ Star uit Paint Your Wagon komt — ik had dat ooit eens in de vroege jaren 1990 op de radio gehoord en meteen ook opgenomen, en toen was het absoluut niet evident om te achterhalen waar het vandaan kwam.

Wat ook ver zat maar er dan toch uitkwam: dat Bes de Egyptische dwerggod is. In mijn hoofd is die verbonden met die andere rare Egyptische god die eruitziet als een spook uit Pac-Man. Op zijn naam kon ik pas met de hulp van Google komen, en ‘t is pas nadat ik zijn naam wist, dat ik weer wist waarom ik ze met elkaar in verband bracht: Medjed is verdacht dicht bij midget. Vandaar dus.

Wat dan weer té ver zat, is wat Veronica van plantengeslacht is. Ik dacht weegbree, maar ‘t is ereprijs. Dat dan wel een weegbreeachtige is, maar dat paste niet in de link.

Ah well.

Leutige avond, in alle geval.