…maar wat een miserie

In principe is dat allemaal zo moeilijk niet, een website verhuizen: ergens een server aanzetten, daar alle nodige files opzetten en dingen in gang sleuren, en dan op een bepaald moment beslissen dat de domeinnaam niet meer naar dat IP-adres moet wijzen maar wel naar dit.

Behalve, natuurlijk, als het allemaal al zó lang draait dat de bedrijven waar ik dingen aangekocht heb ondertussen al tien keer overgenomen zijn. En dat het onmogelijk is om aan logingegevens te geraken om uw DNS-dingen aan te passen.

Ik moest daarvoor begot in Maleisië zijn — blijkbaar staat zog.org daar nog altijd geregistreerd, sinds 1997. Maar het bedrijf heeft zijn domeinnamen aan een ander bedrijf gegeven, die het aan nog een ander bedrijf gegeven had, en enfin lang verhaal kort ik heb een A record om te verwijzen naar mijn nieuwe server en een TXT record om voor SSL te bewijzen dat ik de eigenaar ben, en alles lijkt in orde te zijn.

Pff.