Ik zat op de velo naar huis en het was aan het stortregenen en toen ik thuiskwam, was ik doorweekt ondanks mijn fietsboerka.

Da’s altijd een hele bedoening wegens natte schoenen en houten trap en vloer dus dacht ik: ik loop eerst wat rond tot alvast de zool van mijn schoenen geen watersporen meer achterlaat.

Wat dus niet gebeurde: ik bleef maar zompig aan mijn voeten, en er bleef maar nattigheid uit mijn zolen komen. Verder niet meer aan gedacht, schoenen en kousen uitgedaan, papier in de schoenen, voeten drooggeveegd, naar boven om peignoir en sletsen, natte kleren op de chauffage gesmeten, hopladiejee.

Vandaag mijn ondertussen droge schoenen aangesmeierd en wat graadt ge? Yup: schoen links over de hele breedte gebarsten. Heel de binnenzool om zeep van de nattigheid, en schoen niet meer de moeite waard om te repareren, vrees ik.

Ik dus naar Torfs op het interweb, precies dezelfde schoenen opgezocht, kliketyklik, betaaldiebetaal, hopsadiejee, opgelost.

Of euh hang on toch niet: bij het betalen was het gelijk 15 euro minder dan op de site? …ah. Tussen betaalpoging, fout in de afhandeling, terugkeren naar de site, opnieuw in de bestelmand steken en opnieuw betalen was ik blijkbaar op een ander paar terechtgekomen. Dat niet hetzelfde paar is dat ik nu al had.

Grr. Supportpagina: bestelling annuleren kan zolang de bestelling niet verzonden is. Hoezee! Anulleren en ander paar bestellen, en we zijn vertrokken.

…tot de dag erna:

Pff. Ik heb nu voor het eerst in zeer lang dus twee paar schoenen. Waarvan één dat ik niet graag zie.