Ik ben na maanden nog altijd heel hard verliefd op ChatGPT. Er gaat geen dag voorbij dat ik het niet gebruik, en voor de stomste dingen eerst.

Het blijft uiteraard maar wat het is, en garbage in is garbage out, en als de juiste vragen niet gesteld worden en er wordt niet bijgestuurd en ge weet eigenlijk niet wat er uitkomt, loopt het gegarandeerd in het honderd.

Maar! Als ge de juiste vragen stelt en op de juiste manier bijstuurt en ge begrijpt wat er dan uitkomt, is het vaak magisch.

Ik heb een uitgebreide database waar ook relaties uit te halen zijn. Ik had een simpel scriptje dat de data in een jsonfile stak, en ik wist dat ik met D3 een visualisatie kon maken. Jazeker, ik had dat met de hand kunnen doen, en met veel zoeken en alles, maar waarom zou ik?

Een idee in uw hoofd hebben, dat duidelijk kunnen uitleggen, en hopla daar staat uw ding. Hoe beter uitgelegd, hoe beter het er uitkomt. En als het niet precies goed is, is een tip voldoende:

En kijk, daar komt dan iets als dit uit — een visualisatie van een paar duizend mensen, verbonden met elkaar als ze bij samengewerkt hebben en de grootte van de bol het aantal zaken waar ze aan werkten. En als ik op iemand klik, filtert het op aantal mensen binnen een instelbaar grote ‘degrees of separation’:



Reacties

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.