In de zin van gelijk in de jaren vroeger, toen mensen nog rugkrabbers hadden. En ook in de zin dat de nummer één motivatie voor open source is I have an itch that needs scratching.

Ik zit meer dan regelmatig voor mijn computer met iets waar ik precies weet wat ik wil, ik ongeveer weet hoe het zou moeten, maar ik het mij totaal ontzie om uren kwijt te zijn met zoeken hoe het nu weer juist allemaal in mekaar zat.

Waardoor ik met mijn idee blijf zitten.

Maar met ChatGPT (en gelijkaardige) is het allemaal zo simpel als

  1. omschrijf wat ge wilt
  2. krijg een resultaat dat er bijna op trekt
  3. spendeer wat tijd om de AI in de juiste richting te duwen
  4. hey presto

Okay takkoord, stap 3 is regelmatig meer dan “wat tijd” en heeft de neiging zichzelf onherroepelijk in de verwarring te doen verliezen als het allemaal te complex wordt en te lang duurt, maar toch: als het werkt, werkt het heerlijk goed.

Mijn jeukte die gekrabd moest worden: links in WordPress, waarmee ik posts als deze bedoel, waarvan er op dit weblog meer dan 1500 staan (ahem ja), maar ook dat het al van mei 2019 geleden is dat die automatisch verschenen.

Vroeger toen de dieren spraken was er Pinboard, en dat bestaat nog altijd, maar de integratie van Pinboard met WordPress werkt niet meer. En dus heb ik vanavond in de zeer rapte tijdens het allerlei andere dingen doen een Chrome-extensie om links in WordPress te krijgen gemaakt.

En ja, idealiter zet het de links in een draft post en duwt het op publish als er een bepaald aantal in staan of als er een bepaalde tijd is voorbijgegaan. Wat dit doet is veel eenvoudiger: links verzamelen in de Chrome storage (ik kan er dus van meer dan één computer aan), en als ik goesting heb om de links in WordPress te zetten, ga ik naar een overzichtspagina en kopieer ik iets dat mij perfecte Gutenbergcode geeft. En een titel. En een lijst met tags.

‘t Is dus halfautomatisch, maar ik had geen zin om te prutsen met CORS of WordPress open te zetten zodat iedereen van gelijk waar de API zou kunnen bepotelen.

Kijk, zo werkt het:

Met het aantal links schoon aangeduid op het icoontje en al. 🙂



Reacties

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.