Ward Wagher
Paris Mountain Press, 2016, 382 blz.

Verplicht om illegaal te downloaden!

Ik heb een boek gekocht dat ik eigenlijk wel grappig vond om te lezen. Self-published of toch bijna, een parallelle geschiedenis van wat als er iemand die gelijk niet zot was aan het hoofd van Duitsland had gestaan in 1941?

Het kort raamverhaaltje is dat een wetenschapper in de verre toekomst een experiment doet dat een heel stapel parallelle universums blijkt te beïnvloeden.

Specifiek hier sterft Hitler in een vliegtuigcrash en wordt een professor geschiedenis uit 1982, Heinrich Schloss, teruggekatapulteerd in het lichaam van de leider van de NSDAP die even geleden Martin Bormann had vermoord, Heinrich Schloss.

Schloss zit dus ergens hoog in het nazipatheon, en probeert Hess, Himmler, Göring, Ribbentrop e tutti quanti in het gareel te houden, én de VS uit de oorlog te houden, én ervoor te zorgen dat er geen holocaust komt.

‘t Is degelijk geschreven, het leest vlot, het is niet totaal van de pot gerukt, het is spannend, ik heb er uiteraard geld voor betaald, en toch ga ik het illegaal downloaden.

Want dat self-published of toch bijna stéékt. Godverdomme Parteileiter moeten lezen telkens het hoofdpersonage aangesproken wordt (375 keer!!!) in de plaats van Parteileiter, dat heeft mijn hoofd geen goed gedaan.

Dus download en search en replace en hopla.



Reacties

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.