Ik heb een stapel — een stapel — comics op mijn computer staan, het overgrootste deel van jaren geleden toen Marvel Ultimate en dergelijke nog niet bestonden. Ik lees al graag eens comic op mijn telefoon. Ik doe dat al jaren aan een stuk door gewoon naar een shared drive te gaan en daar het cbz- of cbrbestand open te doen.

Dat heeft altijd gewerkt. Dat werkt een paar dagen geleden nog, omdat ik het toen nog eens gedaan had.

Maar gisterenmorgen zeer vroeg toen ik wakker werd en ik dacht, ik lees mijn issue van Hellboy uit voor ik uit mijn bed kruip, werkte het niet meer. Ah ja, denk ik dan, de computer zal aan het herstarten zijn of zo, no worries.

Maar dan zat ik aan de computer en dacht ik, ik ga nog eens kijken zie, en werkte het nog altijd niet. Hm. De computer was wel herstart wegens update, maar hm. Folders staan nog shared, raar.

Telefoon eens herstart. Geen verandering. Ik heb het niet nodig hé, maar het steeks wel tegen dat het niet meer werkt. De rest van de dag uit het oog verloren.

Vanmorgen: aha! eens kijken? Nope: nog altijd niets. Logisch, er is niets veranderd aan mijn computer of aan mijn computer sinds gisteren.

En dan was de werkdag gedaan en heb er ik toch maar werk van gemaakt om te kijken wat en hoe. Lang verhaal kort: ik heb mijn netwerk gewoon opengezet. Dat is niet bijzonder veilig, nee, maar er staan ook overal wachtwoorden op en al. En het is alleen mijn privénetwerk, niet voor heel de wereld.

Geen idee of het vroeger open stond en dat de windows update het toe had gezet, of dat er iets ander veranderd is, maar ik steek het daar in ieder geval op. Nu werkt het weer, én het is vele keer sneller. Weird.



Reacties

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.