Niet-te-geloven.

Ik ga elke dag op onze tuin/koer wat futielgewijs onkruid uittrekken en kijken of er niets nieuws in zit. En beesten fotograferen.

De spinnen zitten er nog altijd: drie groter wordende kruisspinnen (muur tuin, tussen keukenvenster en deur, kader van mijn fiets); de vreemde funnelwebachtige geelachtige spin op de mastiek van het keukenvenster; de ontelbare kleine spinntjes in het gras en tussen de planten en de ene hooiwagen tegen het achterhuis.

De vliegen zwermen rond de emmer tuinafval, soms komt er eens een zweefvlieg langs de clematis en heel soms een hommel, er zitten dansmuggen en steekmuggen en mutmugjes.

Overdag vliegen er vogels heel erg ver boven en komt er soms eens een duif op de nok zitten, ’s nachts vliegen er zwermen vleermuizen over.

De vloer krioelt letterlijk van de springstaartjes, het gras zit vol met kevers, er zitten rupsen en maden en er liggen of hangen poppen en cocons en eitjes, en van tijd tot tijd komt er eens een naakte slak tot in de keuken.

Enfin, ik denk dat ik wel zo ongeveer weet wat er allemaal op die vijftig vierkante meter aan de hand is, toch voor wat de min of meer grote beesten betreft…

Maar ik had nooit ofte nimmer verwacht dat er zo’n enorm grote slak-met-huisje zou zitten en dat ik die zomaar zou gemist hebben:

DSC_4069

Weeeiiird!