Nummer vier

…en toen werd het plots allemaal redelijk dringend. :)

We zijn in sneltreinvaart vertrokken uit de arbeidskamer naar de verloskamer. De twee vroedvrouwen hebben zo rond halféén Sandra op de verlostafel gemaneuvreerd:

Naar de verlostafel

…en toen mocht ze al eens, “om te proberen” meepersen met de volgende wee. Waarna de vroedvrouw lichtjes wit om de neus werd, de gang inliep en in het algemeen naar iedereen die het wou horen, roepte “zegt dat dokter Loobuyck moet lopen! Loobuyck! Lopen! Dat hij hem moet haasten! Wie hem ziet, zeg dat hij moet lopen!!”

Um, ‘t moet zijn dat het dringend was dus.

Enfin, de volgende wee was de dokter er net op tijd bij (met een eerstejaarsstudente materniteit zelfs), en wie schetst zijn verbazing—

Nè! Wat zit er hiér nu in?!

Ha! Het kindje was er al! Nóg gemakkelijker dan bij Jan twee jaar geleden: anderhalve keer persen, een pro forma knipje, en het was gedaan.

Floep!

Sandra mocht het babytje er begod zelf uittrekken!

Het kindje is geboren op een ik en een gij—heel erg letterlijk op minder dan twee minuten tussen eerste keer persen en op de buik van Sandra liggen:

Welgekomen

Er helemaal uit

Ik mocht de navelstreng doorknippen—snip—terwijl een vriendelijke vroedvrouw-met-ervaring-met-DSLR-camera’s de fotografische honneurs waarnam:

Snip

…en dan was het tijd voor APGAR-testen (alles in order), vitamine K, oogdruppels, en algemene opkuis…

Opkuis

…en dan voor de weging—3 kilo 160 gram—

Weging 

…en dan voor de aankleding…

Aankleding

…die niet noodzakelijk helemaal met de volle goesting gebeurde:

Niet content

Om dan uiteindelijk moe en nauwelijks voldaan warm ingeduffeld bij mij op de arm te liggen terwijl ze Sandra aan het nageboorten en dichtnaaien en zo waren…

Bij papa

…en dan meteen aan de borst, zonder enig probleem:

Aan de borst

Bij mama

Dames en heren, met welgepaste trots: Anna, zusje van Zelie, Louis en Jan, geboren op 27 maart 2006 om 12u37.

Anna

Moeder en dochter stellen het goed. AZ Sint-Lucas, Gent, straat 2 kamer 9. Kaartjes volgen, alsook meer foto’s.

137 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.