Pre-conference workshop

Grmbl. Grmbl grmbl grmbl.

Zonet een hele dag workshop over Information Architecture 3.0 meegemaakt. Door Peter Morville (dé! van het lemurenboek en het ijsberenboek!) gedaan, en met allemaal collegae informatie-architectuurderers in de zaal.

Pas op, interessant hé, daar niet van, absoluut wel interessant. Maar dan wel interessant voor mensen die niet echt iets afweten van IA en dingen. Kijk, oordeel zelf (16.5 MB PDF). 

Niet verwacht dat ik dat nog eens snel zou zeggen, maar: ik vond het allemaal te praktisch, en ik zou daar graag een paar theoretische modellen tussen gezien hebben. Of, natuurlijk: een heel stuk méér praktisch, en met echt uitgediepte case studies. Of, wat ook had gekund: meer passie, Morville de ooit-bibliothecaris aan het woord over waar hij van wakker ligt. Of nog: meer visie, Morville (dé!) over waar volgens zijn kennis en ervaring IA naartoe ziet gaan.

Meer focus, meer diepgang, meer vlees aan de benen, zoiets. Maar in alle geval: niét een tour d’horizon van IA voor beginners.

Afijn. Een mens mag niet met teveel verwachtingen naar dergelijke dingen gaan, vermoed ik.

En als ik naar CHI was geweest, was het misschien allemaal té theoretisch.

Morgen beter.

Elders over misschien hetzelfde

17.04.2008: De laatste | 05.02.2008: Miami ho! | 22.04.2008: Zeg het met een lolcat | 15.04.2008: Meesterplan, deel twee | 15.04.2008: Q-methodologie | 14.04.2008: Professionele communicatie anno 2008 | 14.04.2008: Bijna gedaan | 13.04.2008: First of all, you receive emotional support from the disembodied head of a Japanese neurologist | 13.04.2008: En zo werd het toch nog gezellig | 12.04.2008: Live vanop de IA Summit

3 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.