Pre-conference workshop

Grmbl. Grmbl grmbl grmbl.

Zonet een hele dag workshop over Information Architecture 3.0 meegemaakt. Door Peter Morville (dé! van het lemurenboek en het ijsberenboek!) gedaan, en met allemaal collegae informatie-architectuurderers in de zaal.

Pas op, interessant hé, daar niet van, absoluut wel interessant. Maar dan wel interessant voor mensen die niet echt iets afweten van IA en dingen. Kijk, oordeel zelf (16.5 MB PDF). 

Niet verwacht dat ik dat nog eens snel zou zeggen, maar: ik vond het allemaal te praktisch, en ik zou daar graag een paar theoretische modellen tussen gezien hebben. Of, natuurlijk: een heel stuk méér praktisch, en met echt uitgediepte case studies. Of, wat ook had gekund: meer passie, Morville de ooit-bibliothecaris aan het woord over waar hij van wakker ligt. Of nog: meer visie, Morville (dé!) over waar volgens zijn kennis en ervaring IA naartoe ziet gaan.

Meer focus, meer diepgang, meer vlees aan de benen, zoiets. Maar in alle geval: niét een tour d’horizon van IA voor beginners.

Afijn. Een mens mag niet met teveel verwachtingen naar dergelijke dingen gaan, vermoed ik.

En als ik naar CHI was geweest, was het misschien allemaal té theoretisch.

Morgen beter.

3 reacties op “Pre-conference workshop”

  1. Ha Michel, ik weet precies wat je bedoelt. Ik heb vorig jaar op de IA Summit precies dezelfde pre-conference van Peter Morville bijgewoond en vond dat net als jij tegenvallen. Ik had nog even het Ambient Findability boek vantevoren gelezen omdat ik vermoedde dat hij dat als startpunt zou gebruiken. Helaas bleek hij geen nieuwe ideeën te hebben voor IA 3.0 en herhaalde hij grote delen van het boek, iets wat ik absoluut niet verwacht had op een sessie bestemd (volgens het programma) voor gevorderde IA’s. Ik hoop dat de rest van de conferentie interessanter is!

Reacties zijn gesloten.