Echt niet zo goed

Dus. Gisterennacht slaapt Anna bij ons, en ze slaapt echt wel slecht, ze doet zoiets dat lijkt op een blaasontsteking.

Vanmorgen naar de dokter gegaan om toch te laten nakijken of er niets ontstoken zou zijn, voor de zekerheid wat urine meegenomen (ze was in het potje geweest, minder ver dan het toilet). Niets aan de hand met de wonde op haar hand, ‘t is te zeggen: het ziet er vies uit en het kriebelt, maar da’s normaal.

Ze heeft wat diarree en ze heeft koorts, maar da’s eigenlijk niet verwonderlijk, ze heeft twee nachten bijna niet geslapen van het kriebelen aan haar hand.

Voor de zekerheid toch maar die urine naar het labo opgestuurd, en een voorschrift gekregen voor een röntgenfoto van haar longen: in 2003 hadden we het dat Louis een longontsteking had gekregen achter onze rug, en dat wilden we echt niet meemaken.

Enfin, ze komt thuis, ze ziet er echt moe uit, in bed gelegd, en dan een uur of twee later vertrokken naar de bank en de röntgenfoto’s.

In de auto zag ze er gewoon slecht uit:

Anna ziek

En bij de röntgenfotomens nog slechter: koude voetjes en handjes en zo. Wij dus direkt naar de kinderarts gebeld, en meteen binnen in het hospitaal.

Daar toegekomen: metéén opgenomen. Vijf dokters, drie baxters, urinesonde, beademing, mislukte pogingen tot hemocultuur, verwoed proberen alert houden, nog meer zuurstof, dopamine… niet goed, dus.

Anna ziek

Long and short of it: Anna is per ambulance van het AZ Sint-Lucas getransfereerd naar het PICU, de gespecialiseerde afdeling voor intesieve zorgen voor kinderen in het UZ. Ze heeft blijkbaar een zware septische shock gedaan, een heel erg slechte reactie op een toxine die de één of andere bacterie achterlaat in haar lichaam.

Die bacterie is in haar bloed gekomen wellicht via een wonde (die aan haar hand is een logische verklaring), en waar die toxine bij iemand anders geen probleem zou kunnen geweest zijn, was dat bij haar niet zo.

Haar toestand is kritiek, en ze zijn haar nu aan het proberen stabiel houden. Ze is volledig verdoofd, ze wordt beademd, ze heeft een maagsonde, en ze hangt vast aan letterlijk torens computers.

Anna ziek

Er is geen sprake van “verbetering” voorlopig, ze zouden al blij zijn met “stabiel”.

Binnen een dag of twee weten we meer. Hopelijk. Dan zou er verbetering moeten zijn. Of niet.

En dan ga ik nu de rest van de volgende dagen spenderen met dingen doen die me zo weinig mogelijk doen nadenken. Dat is het allerlaatste dat ik op dit moment wil doen, namelijk.

147 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.