Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

The Block, finale

Het lijkt alsof er geen kat staat, op de Vrijdagsmarkt. Anders zouden ze wel uitgezoomd hebben en de hele markt in breedhoek getoond hebben.

Allez ju: liveshow, de allerlaatste aflevering van The Block.

Hans op bezoek bij Michel en Ellen, Hanne bij Didier en Sofie, Hans bij Jurgen en Cindy, Hanne bij Hugo en Nadine. Een kort overzicht van wat en hoe er gebeurd is, enfin goed: het komt erop neer dat 50% van de stemmen van de jury komen, en 50% van het publiek.

Jammer, eigenlijk, dat ik niet vroeger op Michel’s videoblogfilmpjes terechtgekomen ben: ik weet wel dat ik altijd al gezegd heb dat de regie vanalles kan manipuleren en ongetwijfeld vanalles inderdaad manipuleert, maar als ik moet geloven wat ik daar hoor — en ik heb geen reden om dat eigenlijk niet te doen, al weet ik wel dat het óók maar één kant van het verhaal is, dan was het erger dan ik ooit kon denken: blijkbaar was Sanchez niet op de hoogte van de wetgeving, was er tot helemaal op het einde zelfs geen water zodat geen enkele leiding degelijk kon getest worden, kreeg de loft van Michel en Ellen veel meer technische controle dan de andere drie, ging Ellen eigenlijk met een vriendin komen, was de juru van het begin bevooroordeeld… enfin, bekijk die alles en meer via de link die Michel naar Gentblogt doorstuurde.

*
*  *

…en Hanne en Hans en alle kandidaten zijn aangekomen op de Vrijdagsmarkt, waar er inderdaad niet echt volk staat.

Vorige week zijn er (maar?) vijfduizend mensen komen kijken naar de open Blockdag.

Voor de koppels was het toen blijkbaar al heel erg lang geleden: ik vermoed dat er échte stielmannen redelijk wat tijd nodig hebben gehad om vanalles recht te trekken dat moest rechtgetrokken worden.

Oh! En we komen te weten dat Ellen’s grootste hobby “legertje spelen” is tijdens het weekend. Wow. Zou dat LARP zijn?

Korte reportage van vorig weekend: de ouders, het publiek, de bekende Vlamingen. En terug naar de live-finale: pijnlijke taferelen met Michel en Ellen. Ellen zit er met een gezicht alsof ze er eigenlijk niet wil zitten. En Michel is gelijk wel helemaal in zijn nopjes.

Urgh, cringe TV, ze gaan het nog eens doen van de winstverdeling. Ellen wil 50%, Michel wil 60%, en het wordt allemaal een beetje pijnlijk. Vooral met een misschien paar tiental mensen in het publiek, tss.

De jury wordt voorgesteld (herinner u dat Michel al van het begin vond dat het eerlijker was geweest als het niet één jury was, maar verschillende mensen zodat iedereen evenveel kans had om een jurylid te vinden waarbij ze in de smaak vielen). Lena Hoffman, binnenhuismens, vindt het wow-gevoel belangrijk, en de creativiteit. En ze vond het ook belangrijk dat er met goedkopere materialen een supereffect zou behaald worden.

Haar punten: 1 punt naar Michel en Ellen, wat Michel eigenlijk al maanden aan het voorspellen was. En 2 punten voor Jurgen en Cindy, 3 punten voor Hugo en Nadine, 4 punten voor Didier en Sofie.

Zucht. De toon is gezet. Ik zeg niet dat ze geen gelijk hebben, daar niet van.

*
*  *

And we’re back. Ik had er een uitroepteken achter gezet, maar ik kan het enthousiasme eigenlijk niet opbrengen. 

Een vignetje met Pieter en Aleksandra, die zogezegd (of: echt?) moeten aanschuiven bij de rest van het volk die aan het bezoeken waren. En Pieter mag het uitleggen waarom ze gestopt zijn: blijkt dat Aleksandra hen had ingeschreven, en dat hij er eigenlijk van het begin niet zoveel zin in had. Ze waren echt wel moe, ook.

…en segue naar de intrede van Jurgen en Cindy in The Block. Die het echt wel heel erg moeilijk hadden, die eerste week. Ho-hum.

Tweede jurylid: Sanchez. Waar Michel dus geen goed woord over heeft. Sanchez heeft vooral op afwerking gelet: meubels, zetels, verf op de muur, dat kan allemaal veranderd worden, maar de structuur moet goed zitten. Voor Sanchez gaat de vierde plaats naar Jurgen en Cindy. Gerechtvaardigd: het was vaak écht niet goed (voor zover de televisie dat kan tonen natuurlijk). Twee punten voor Michel en Ellen. Drie punten voor Didier en Sofie, en vier punten voor Hugo en Nadine. Hij heeft het nog spannend proberen maken, maar uiteindelijk was het precies zoals verwacht.

Oho, we gaan het hebben over de ruzie tussen Sanchez en Michel. Hans gaat Michel live zijn ding laten zeggen! Hij zegt dat er 80% weggeknipt is uit de badkamerscènes omdat Sanchez moest beschermd worden. En Sanchez: de werfleider moet de baas zijn. En Michel: maakt niet uit, de wet moet altijd gevolgd worden. Grimmig, een beetje toch wel.

Hans wil ze doen knuffelen, maar dat zag Michel niet zitten. Tot Sanchez hem vastgreep. Mpf.

Volgende jurylid: Rudy Leroy van Lofting Group, de projectontwikkelaar, die vooral moest waken over de verkoopbaarheid van de loft. Creatieve ideeën zijn goed, maar bij Michel en Ellen waren ze slecht uitgevoerd: voorspelbaar krijgen ze één punt. Even voorspelbaar krijgen Jurgen en Cindy twee punten, Hugo en Nadine drie en Didier en Sofie vier.

Didier en Sofie aan de leiding dus. En dan Hugo en Nadine, Jurgen en Cindy, en als hekkensluiters Michel en Ellen.

Roger en Eddy van de Gensche Sosseteit! Die zijn blijkbaar een tijdje blijven logeren in The Block. Geef die mensen een televisieprogramma! Tranen met tuiten als ze daar door een bed zakten!

*
*  *

Tandenknars, tandenknars, tandenknars. ‘t Is bijna gedaan. Allez ju, allez hop. Ik ben het eigenlijk een beetche beutches.

Daar is de deurwaarder! Ik denk dat er alleen vrienden en familie van de deelnemers staan, op de Vrijdagsmarkt.

Na de stemmen van het publiek:

  • op de vierde plaats, krijgen geen geld: Jurgen en Cindy
  • op de derde plaats, goed voor 5000 euro: Michel en Ellen
  • op de tweede plaats, goed voor 10.000 euro: Hugo en Nadine
  • en de winnaar, met 50.000 euro: Didier en Sofie.

Wat al een paar weken duidelijk was.

Zo. Tijd voor oordruppels nu. Ik ben kweetniehoecontent dat het gedaan is, het begon echt wel serieus tegen te steken.

4 reacties

  1. Ik moest voor zaken enkele keren in The block zijn tussen het moment dat de kandidaten the block verlaten hebben en de opnames voor de open block dag. Het was er een mierennest van aannemers, stukadoors, schrijnwerkers, electriekers enz enz…kortom, een heel team was bezig om de lofts “presentabel” te maken voor de opnames. Ik vermoes zelfs dat de kandidaten hun loft met moeite nog herkenden als ze na enkele weken terug op bezoek kwamen….tja, televisie hé 😉

  2. Ik heb ook geprobeerd te kijken…. maar het was te ergerlijk, ik heb moeten opgeven, nog een chance dat gij aan je medemensen gedacht hebt en hier een korte samenvatting geeft!

  3. Enig idee hoe michel en ellen de buit verdelen?
    Kon ook niet meer verder kijken, ben wel blij dat diedier en sofie gewonnen hebben.

  4. Handige samenvatting. Straks even uitprinten en dan de opgenomen aflevering doorspoelen near de leuke stukken… 😉

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑