‘t Is boel!

Of beter, het wàs boel in Gent, gisteren. Naar het schijnt, ik heb er niets van gemerkt, zijn er helicopters en waterkanonnen aan te pas gekomen… shades of tienduizend nee!, voor wie zich daar nog iets bij kan voorstellen.

Behalve dat het niet ging om een betoging tegen de verhoging van het inschrijvingsgeldd, maar wel om ruzie tussen links en rechts.

Nu ja, links en rechts. Tussen NSV-krapuul voornamelijk van buiten Gent ("een grote groep NSV’ers, die speciaal voor de betoging uit Sint-Niklaas en Antwerpen was overgekomen") en ongetwijfeld een zootje ad hoc verenigde antifascisten, trotskisten, maoisten, anarchisten en krakers ("een tegenbetoging … van linkse groeperingen"). Uiteraard zoéken de  NSV-ers ruzie, maar tenzij de zaken heel erg veranderd zijn sinds mijn studnetentijd, zullen het ook deze keer weer de "linksen" zijn die ermee begonnen zijn.

Zichzelf in een slachtofferrol steken: zoals de grote broers bij het Vlaams Belang dat op politiek vlak doen, doen de mini-me-skinhead-wannabe-Dewintertjes het in de straat. En de "linkse" idioten trappen er met twee voeten in, en ze hebben absoluut niet door dat ze hun zaak alleen maar kwaad berokkenen.

Het ging deze keer over een betoging tegen de betoging tegen de toetreding van Turkije tot de Europese Unie. Ik hoef zelfs de tegenbetoging niet gezien te hebben om er me een beeld van te vormen: een massa humorloze zeloten waarvan een groot deel expliciet de boer op gegaan is om met de "fascisten" op de vuist te gaan.

In plaats van een mars te organiseren met Turken en Belgen, hand in hand, schouder aan schouder, met muziek en dans, met Europese en Belgische en Turkse vlaggen, met eten en plezier, met vrouwen en jongeren erbij… En als ze dan in aanraking zouden komen met de bozo’s van het NSV: deel mezze uit, en bak köfte en adana kebab (yum!), en bied iedereen loekoem en appeltee aan.

En àls ze dan nog agressief doen: draai ze gewoon de rug toe, en zet het feest verder. En zorg er uiteraard wel voor dat er genoeg media bij is, dat iedereen goed kan zien wààr de Vlaams Belangers NSV-ers eigenlijk tegen zijn.

Voor de goede orde: ik ben helemaal vóór de toetreding van Turkije tot de Europese Unie. Dat wil uiteraard niet zeggen dat er geen weg af te leggen is,
mensenrechten en vooral dan die van de Koerden in gedachten, maar toch.
Turkije is een voorbeeld dat het wel degelijk mogelijk is om moslim en seculier te zijn, en de huidige regering, die toch afgeschilderd werd als "radikale moslims", heeft het voor zover ik weet toch redelijk uitstekend gedaan. Tenzij ik me vergis, is Turkije trouwens sinds Ataturk één van de landen met de strengste scheiding tussen Kerk en Staat. (Miserie over verboden op hoofddoeken? In Turkije is de fez verboden begod!)

En als we het even in een langer perspectief bekijken: waarom zouden de Hongaren wél in de Unie zitten en de Turken niet? Vraag het maar eens in de Balkan hoe lang het Ottomaanse Rijk daar gezeten heeft 😀

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Met toeval kwam ik van8 via google op je webstek.. eerlijk gezegd moet ik zeggen dat je blog gewoon weg belachelijk is! euhm eerst en vooral wil ik wel zeggen ik was een van deze ‘nsv-ers’ of moet ik mestkevers zeggen? Ik wil eigenlijk maar op een punt reageren.. In je blog sprak je over ‘hand in hand een betoging’ wel meneer hand in hand die nog steeds niet ziet wat er aan de hand is met de wereld… Ikzelf heb heel wat vrienden van Arabische en Afrikaanse orgine.. ik ben geen rassenhater, zeker en vast niet… Mijn niet- belgische vrienden weten wat mijn mening is en staan ook 100% achter me… Het is toch zeer duidelijk dat je je aan tepassen hebt als je naar een ander land gaat wonen, ale jah naar mijn mening toch? Turkije tot EU? Kom jongen doe je ogen open… Moslims hebben niks te maken met ons europeese mensen.. ze passen zich niet aan! Ik geef je een raad met je hand in hand actie… keer met hun terug :p

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.