Planète nombrilisme

Good grief. Muggen, olifanten, copyright, ‘t zijn dingen.

Hm. Ik weet eigenlijk niet goed wat ik ervan moet vinden, dat alles wat ik schrijf zomaar zonder enige boe of ba rechtstreeks en ongewijzigd op allerlei andere plaatsen terechtkomt.

Ik heb er niet meteen iets tegen—kan het mij wat schelen dat mijn zever ook te lezen is via Planet Vlaanderen of via Planet Gent, maar ik hoop toch dat (a) die sites niet te veel succes hebben en (b) ze bij Typepad niet wakker worden en beseffen dat ik met mijn account ruim over de mij toegemeten bandbreede zit 🙂

Maar goed, voor één ding is het goed: het is meer en meer duidelijk wat het verschil is tussen gent.blogt (en overigens Dominiek’s gigaweblog-in-spe) en de twee planeten. Die laatste zijn aggregatoren die rechtstreeks overnemen, de eerste zijn group weblogs waar dingen specifiek voor geschreven worden.

Er bestaat overigens nog een derde ding in die zin, waar integrale entries rechtstreeks overgenomen worden, maar waar wel (een zekere) editorial effort in kruipt: link blogs zoals dat van Robert Scoble. Waar voor de trouwens ook zwaar discussie over geweest is.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.