Firefox miserie

Ik ben een zaag. Of een zeur, zo u wilt. Stop the press!

Kijk, nog iets waar ik over kan zagen: Firefox doet vreselijk raar de laatste tijd. Op twee verschillende computers.

Op mijn computer in de living thuis weigert de officiĆ«le release-versie te werken. Ik heb al alles geprobeerd: profiel uitgewist, gedesinstalleerd, alles manueel uit de registry geplukt, alle bestanden met de hand verwijderd, tien keer rebooten: to no avail. Het ding start op, en loopt vast zonder verdere boodschap. Er komt gewoon geen venster op mijn scherm als ik firefox.exe opstart.

Stom genoeg werken de nightlies wel, dus kan ik toch nog verder. Behalve dat ik nu met een echt wel verschillende keren per dag crashende browser werk. Maar wel living on the edge, ik ga er dus niet al te veel over klagen.

Op mijn laptop is er een heel ander probleem: Firefox start wel op, maar slaagt er niet in om naar websites te gaan. Wat ik ook ingeef, ik krijg terug

[adres] could not be found. Please check the name and try again.

Zelfde dansje daar: eerst connectieproblemen uitsluiten (het werkt in Internet Explorer en Opera), zien of er een dns-probleem zou kunnen zijn (IP ingeven, zelfde resultaat) dan configuratie- en proxyproblemen uitsluiten (op een gewone telenetlijn zetten zonder firewall en met een nieuw profiel, zelfde resultaat), alles desinstalleren en manueel waar nodig registry en harddisk opkuisen, herinstalleren (zelfde resultaat), dan uit miserie de laatste nightly installeren (zelfde resultaat). Grrr.

update: iets omschrijven is meestal heel erg therapeutisch. Nu ik dit hier net boven nagelezen heb, besef ik plots wat het wellicht zal zijn. Het ligt duidelijk niet aan Firefox zelf, want dat is al helemaal weggehaald en teruggezet. Wedden dat het ligt aan het een of ander meegeleverd spul van Norton, waar ik ooit eens per ongeluk OK geklikt zal hebben op de vraag “block internet access for this program?”

update 2: jazeker. Kieken dat ik ben:

Screenshot van Norton Internet Security, alwaar ik Firefox gewoon geblokkeerd had. Tsss!

./me slaps himself around with a wet fish.

Oh well. Nog een geluk dat ik zo slim was om tenminste te vermoeden dat het mijn eigen domme schudld was, en dat ik er de helpdesk op het werk niet mee lastig gevallen heb.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.